Miniatűr csodalámpa a kertben (Szentjánosbogár)

Gyanútlanul toltuk haza a biciklit valamelyik este, amikor az út széli növények között csillogott valami. Este volt már és sötét, közvilágítás ott már nincs, ahol a mini lámpás volt. Pontosan ugyanúgy, ahogyan két évvel ezelőtt, idén is egy szentjánosbogárlány várta odalent élete párját.

A bogárkát felkaptuk és elvittük a kertünkbe, ahol háborítatlanul várhatja tovább a nagyőt az éjszakai fényszennyezés nélküli édenkertben. A bogár a kertben megint világított a mi legnagyobb örömünkre és azt szeretnénk, ha sok #szentjánosbogár lenne ezen a vidéken, mert az olvasottak alapján szeretik az efféle helyeket.

Szentjánosbogár rajzás az ország több pontján is van, főleg az arborétumok érintettek. Mi több éve készülünk elmenni egy ilyenre, de bringával ez elég körülményes. Most mindenesetre lett egy saját bogárkánk, aminek nagyon örülünk. S hogy mi történt vele másnap, az a videóból kiderül! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .