Mobil fóliaház palántázáshoz

Palánták a mobil fóliasátorban

Tönkrement a kedvenc palántaládánk, brühühű! 🙁 Feltétlenül kellett helyette valami más megoldás, mert idén ismét próbálkozunk a palántázással. Szeretnénk megint paprikát, paradicsomot, próbálkozunk magról a fűszerekkel és egyebekkel is, illetve rengeteg levendulát szeretnénk és angyaltrombitát, futóloncot, bougonvilleát, örökzöld és mediterrán növényeket.

Ezeknek a virágoknak az illata teljesen foglyul ejtett minket, ezért addig fogunk próbálkozni, amíg sikerülni nem fog minden, amit szeretnénk. Ehhez szükségünk van egy olyan helyre, ami a magoncok és a palánták számára elég meleg és ahol elég fény éri őket. Erre volt tökéletes megoldás a palántázóláda, ahová tavasszal a még idebent elültetett, de már kibújt, gyenge növénykéket átraktuk. Mivel a palántázóláda tönkrement, más megoldásra volt szükségünk. Az új fóliaház méretei: 130 x 50 x 45 cm.

Ha időnk engedni, talán magunk is barkácsolunk még hasonlót, de egyelőre ezt a megoldást találtuk remélve, hogy hamarosan megérkezik a tavasz és fóliaházastól, mindenestül kültéri fedett helyre helyezhetjük a palántákat. Tavaly kétszer ettünk lecsót saját termésből, de idén már szeretnénk eltenni is a paprikából, paradicsomból. Tavaly az időjárás kibabrált velünk.

Nem vagyunk mi kertészek, de idén már a saját kis elképzeléseinknek megfelelő, komoly sikereket szeretnénk elérni (pl. az új fóliaházban). Ehhez többek között a Youtube is motivál minket, hiszen ha sikerül valami, az nagyon jó érzés. Ezt megosztani másokkal szintén. Ha pedig még segíthetünk is vele bárkinek, (vagy mi kapunk segítséget) annál jobbat pedig senki sem kívánhat magának! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .