Moonspell gyűjteményünk | A zene ereje

Moonspell

Zenében szinte mindenevők vagyunk, de mindkettőnk számára a rockzene és a filmzene a legek legje. Kedvenc zenekaraink egyike a @Moonspell. Ők egy portugál metal banda, akik 1992-ben alakultak. Sem őket, sem más zenekarokat nem tisztünk beskatulyázni semmilyen műfajba, ezt megteszik helyettünk a rock magazinok, vagy pl. a Wikipedia.

A Moonspell dalszövegei részben a vámpírmitológia köré csoportosulnak, de énekelnek a teliholdról, a pillangóhatásról, vagy épp a sötétségről és a reményről. Bár a dalok jókora része fantázia szüleménye, a legutóbb, 2017-ben kiadott 1755 c. abum az 1755-ös lisszaboni földrengés történetét dolgozza fel.

A #Moonspell zenekart nagyjából a megismerkedésünkkel egy időben ismertük meg, 1997 körül. Kamaszként nagyon közel állt hozzánk az a misztikus világ, amiről a dalok szólnak és a mai napig bármikor szívesen hallgatjuk őket. Tavaly november 22-én felléptek Budapesten, az A38 Hajón, amiről sajnos lemaradtunk, nem tudod véletlenül, mikor adják le TV-ben a koncertet?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .