Motivációk a költözésre: Kutya WC

A Kutya WC létezéséről soha nem hallottunk. Véletlenül találtuk meg egy kutyasétáltatás során. Mondanom sem kell, hogy Beiglit nem érdekelte. Vajon egy rendeltetésszerű használat során egy többtízezres lakosú kerületben milyen szaga lenne egy ilyennek?! …és vajon a környék lakói mennyire örülnek neki?! Végül, de nem utolsó sorban a kutyák vajon tudnak olvasni?!

A képen látható Kutya WC már megszűnt, mert a területet felújították. A helyén egy dupla kutyafuttató lett kézmosási lehetőséggel. Ez egy nagyon jó döntés volt, mert a belvárosban nem sok zöld terület van. Az Orczy kertbe kutyát nem lehet bevinni, ezért sokan jártak ide. A kerületben több zárt kutyafuttató is van, amiket tisztán lehetne tartani, ha a gazdik használnák a kutyagumi gyűjtó zacsikat.

Mi egy rövid ideig a kerületi kutyás egyesület tagjai voltunk, tőlük ajándékba kaptunk kutyakakis zacsikat. Igen, mi is találkoztunk injekciós tűkkel a parkban és mi is felháborítónak tartottuk, hogy ilyen körülmények mellett kell felszedni a kutyakakit, de míg a tű ellen nem tehetünk semmit (legfeljebb panaszt a megfelelő helyre), addig a kutyagumi ellen igen! Mi sem örülnénk neki, ha az ablakunk allatt gyűlne a „csokikrém”.

Beigli kutyánk utolsó évét (szobakutyaként) kertes házban tölthette, de a kerti futkározások mellett mindig elvittük sétálni őt, mert a kertben tartott kutyáknak is szükségük van a mozgásra! Drága szívecskénk amíg a városban éltünk, megtanult a csatornába pisilni. Ezek olyan egyszerű és magától értetődő dolgok! Vidéken (zártkertben is) az ember szintén odafigyel a tisztaságra, ill. arra, hogy ne zavarja a szomszédját, vidéken is meg lehet találni a megoldást ezekre a problémákra, csak balhé helyett megoldandó feladatként kellene rájuk tekinteni!

A pesti kutyafuttatókban az esetek többségében valamiért állt a bál. Több helyen házirendet kellett bevezetni, mert a gazdik nem egyformán gondolkodnak a kutyafuttatóról. Találkoztunk már kulcssal zárható kutyafuttatóval is! Érthetetlen, hogy miért van erre szükség. Ha az állatokat képesek vagyunk megszelidíteni, az ember embernek miért marad mindig a farkasa?!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .