Narancsfa híradó: 2 éves a görög narancsfa

Görög narancsfa

Egy görögországi nyaralásunk alkalmával épp a bungaló teraszán kávézgattunk és áhítattal néztük az aranyló napfelkeltét. Így tett a közvetlen szomszédunk is, egy szerb férfi. Szó nélkül ücsörögtünk mind a hárman a sárga fényben, amit végül a szomszéd tört meg. Nem voltak válaszfalak az apartmanok teraszain, így tudott a szerb férfi hozzánk szólni.

A beszélgetés angolul és kézzel-lábbal zajlott, a felkelő nap látványát dícsérte. Mivel egyedül volt, szerette volna, ha valakinek kimondhatja az érzéssel társuló élményt. Akkor ott mi voltunk a szomszédjai, így esett ránk a választása. Visszaült ő is inni a kávéját, majd rövidesen bement a szobájába. Amikor ismét kijött, mutatott néhány pálmafa magot, amit összeszedett és szerbes angollal magyarázta, hogy megpróbálja otthon elültetni, mi baja lehet?!

Ez a férfi volt, akinek a hatására később megpróbáltunk görög olajbogyót, pálmafa magot és a görög narancs magját elültetni itthon. Az olajbogyó sosem nőtt ki, a pálmafa magok viszont igen. A pesti lakásban sajnos korlátozott lehetőségeink voltak az átültetésre, a napfény sem volt ugyanaz, költözéskor pedig egy pálmafát tudtunk magunkkal hozni, de tudtuk, hogy talán nem éli túl a biciklis költözést.

A pálmafa már hét éves és a körülményekhez képest köszöni szépen jól van. Bizonyára sokkal szebb és nagyobb lenne, ha nem lennének korlátozva a vízkészleteink, de így is gyönyörű. A narancsmagok mind kibújtak, gyönyörű kis narancs palánták nőttek belőlük, de sajnos mindegyik elszáradt, a videóban látható egyetlen egyet kivéve. Mindezt annak az ismeretlen szerb férfinak köszönhetjük, aki 2013-ban szomszédunk volt Görögországban…

Az ember öröme ilyen apró, de barátságos dolgokon múlik! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .