Omlós retro vajas kifli recept | Mindenki meg tudja csinálni!

Retro kifli

Vajas kifli #recept a videóban látható 8 db kiflihez:

  • liszt: 35 dkg (BL 55 fehér liszt, de csináltuk úgy is, hogy 25+10 dkg teljes kiőrlésű liszt)
  • tej: 2,5 dl (+ egy kevés a lekenéshez)
  • élesztő: 2,5 dkg (mi száraz élesztővel csináltuk)
  • vaj: 2,5 dkg olvasztott vaj (mi sütőmargarinnal készítettük)
  • cukor: 1 teáskanál (az élesztő jobban dolgozik tőle)
  • só: 1 teáskanál só (ízlés szerint)

A vajas kifli elkészítése

  1. Ha friss élesztővel dolgozol, kb. 15 percre rakd egy kis cukros tejbe, hogy felfusson! Száraz élesztővel ezt a lépést mi ki szoktuk hagyni és úgy is jó lesz a tészta!
  2. Keverd össze a hozzávalókat egy tálban (az élesztővel együtt)!
  3. Keverés után dagasztás következik: kézzel vagy géppel.
  4. Dagasztás után hagyd a tésztát pihenni kb. 30 percig!
  5. Felezd meg a tésztát, az egyik felét nyújtsd ki vékonyra, majd szeleteld négy felé!
  6. Formálj belőlük háromszögeket és tekerd fel kifli formára! Ezt ismételd meg a többivel is, majd kend be a tetejüket tejjel!
  7. Újabb kb. 30 perc pihenő következik, eközben a sütőt már előmelegítheted 180 fokra!
  8. Süsd meg a kifliket kb. 20-25 perc alatt, de alkalommal figyeld, hogy mikor lesz aranybarna a teteje, mert lehet, hogy a te sütődben előbb, vagy picivel később készül el a kifli!

Ha elkészítetted örömmel olvasnánk visszajelzésedet, hogy neked hogy sikerült, vagy ha változtattál, de finomlett, mit csináltál másképp!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.