Omlós retro vajas kifli recept | Mindenki meg tudja csinálni!

Vajas kifli #recept a videóban látható 8 db kiflihez:

  • liszt: 35 dkg (BL 55 fehér liszt, de csináltuk úgy is, hogy 25+10 dkg teljes kiőrlésű liszt)
  • tej: 2,5 dl (+ egy kevés a lekenéshez)
  • élesztő: 2,5 dkg (mi száraz élesztővel csináltuk)
  • vaj: 2,5 dkg olvasztott vaj (mi sütőmargarinnal készítettük)
  • cukor: 1 teáskanál (az élesztő jobban dolgozik tőle)
  • só: 1 teáskanál só (ízlés szerint)

A vajas kifli elkészítése

  1. Ha friss élesztővel dolgozol, kb. 15 percre rakd egy kis cukros tejbe, hogy felfusson! Száraz élesztővel ezt a lépést mi ki szoktuk hagyni és úgy is jó lesz a tészta!
  2. Keverd össze a hozzávalókat egy tálban (az élesztővel együtt)!
  3. Keverés után dagasztás következik: kézzel vagy géppel.
  4. Dagasztás után hagyd a tésztát pihenni kb. 30 percig!
  5. Felezd meg a tésztát, az egyik felét nyújtsd ki vékonyra, majd szeleteld négy felé!
  6. Formálj belőlük háromszögeket és tekerd fel kifli formára! Ezt ismételd meg a többivel is, majd kend be a tetejüket tejjel!
  7. Újabb kb. 30 perc pihenő következik, eközben a sütőt már előmelegítheted 180 fokra!
  8. Süsd meg a kifliket kb. 20-25 perc alatt, de alkalommal figyeld, hogy mikor lesz aranybarna a teteje, mert lehet, hogy a te sütődben előbb, vagy picivel később készül el a kifli!

Ha elkészítetted örömmel olvasnánk visszajelzésedet, hogy neked hogy sikerült, vagy ha változtattál, de finomlett, mit csináltál másképp!

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest