Ribizli pucolás allergiás tünetekkel

Ribizli pucolás

A ribizliről még nem esett szó, pedig több bokor is van a kertben. Az első években sok termést vert le a vihar, ezért igyekszünk időben leszedni a beért gyümölcsöket, nehogy a szél szüretelje le őket.

Megtanultuk, hogy legkésőbb vihar előtt mindenképp le kell szedni ami beérett, mert amit a fákról és a bokrokról lever a szél, az megsérül. Sajnos sok alma és a körte gyakran még gyerekkorában a földre kerül, mert itt gyakran fúj a szél.

Szerencsére a ribizlit kevésbé érinti ez a probléma, mert elég sűrű, masszív bokron terem, de a szőlő, a málna és a gyümölcsfák termése mindig veszélyben vannak, nem beszélve a fiatal palántákról. Tavaly előtt pl. nem sok körte maradt a fán, pedig az az egyik kedvencünk! =)

Sajnos a szüretelést nem szabad halogatni, mert a természet körforgása megy tovább ha szüretelsz, ha nem! Vagy egy vihar gondoskodik a termés, vagyis a magok – elszórásáról, vagy a madárkák csipegetik le a fennmaradt gyümölcsöt.

A nagyobbik probléma az, ha a bogarak fedezik fel a paradicsomi körülményeket, mert ők fűbe-fába beköltöznek ha megfelelőnek ítélik a szállást. A számukra luxusszállót jelentő lakosztályokban aztán csak a szaporodásra öszpontosítanak, másra nincs gondjuk! #Ribizli

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .