Rock nosztalgia | Retro koncertjegyek 1. rész

Koncertjegyek

PeCsa sörkert, Riff-Röff Rock Klub, E-Club, Wigwam – hogy csak néhányat említsünk azokból a rock klubokból, ahová jártunk a 90-es évek végétől kezdve. Ezeknek a kluboknak egy része bezárt, vagy átalakult, esetleg elköltözött, de ma már egyik sem létezik az akkori formájában.

Azóta több tucat rock klub nyílt Budapest szerte, de a többség – ki tudja miért – rendre elvérzett. Évekig a PeCsa maradt az egyetlen megbízható szórakozhely, ahol időközben megszűnt a benti dohányzás, de a cigifüsttel együtt sajnos a koncertek is elszálltak.

Mire teljesen füstmentessé vált a Petőfi Csarnok, sajnos ezt az épületet is bontásra ítélték, így gyakorlatilag egyetlen retro rock klub nem maradt meg a régi időkből. A PeCsa volt az utolsó. A PeCsa, aminek épülete előtt számtalank koncert előtt ücsörögtünk órákig a haverokkal, hol a koncertre való bejutás reményében, hol a jó társaság miatt.

Ennek az időszaknak vége, de jó volt kicsit nosztalgiázni. Azóta főleg a fesztiválok hódítanak és léteznek ma is rock klubok, de a „mieink” már az idő martalékává váltak.

Ha te is jártál a videóban felidézett helyek közül valamelyikre, netán találkoztunk is anno valahol, örömmel vennénk a hozzászólásodat! …és mindenki másét is, akinek van hozzáfűznivalója! =)

„Jegyezd meg jól, míg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .