Slime másképp | Kovász születik (Sir Kovács 2.0)

Gusztustalan, nyúlik és össze-vissza gyurmázható, mi az? Nem, nem a slime!!! Hanem a #kovász, amiből a legfinomabb házi kenyér készül! A kovász egy olyan szmötyi, amit filléres hozzávalókból percek alatt el lehet készíteni. Jóllehet az eredmény nem olyan menő és nem is élénk zöld, mint a #slime, de a szlájmmal ellentétben a kovász kis kedvencként is megállja a helyét, hiszen ha sétáltatni nem is, de etetni azt kell!

A mesebeli és varázslatos kovász

A víz mint az élet forrása, a kovász életében is fontos szerepet tölt be, hiszen úgy ébreszti fel csókjával a lisztet, mint a királyfi az alvó Csipkerózsikát. A kovász eztán igazi kenyértésztává cseperedik és boldogan él, míg el nem jön érte Hókuszpók, a gonosz boszorka, vagy amíg mindkettejüket megelőzve te meg nem sütöd őt! =)

A kovász tehát egy olyan kenyértészta alap (természetes adalék), amit a mesterséges bolti élesztő helyett adunk a kenyérhez és amivel nem csak egészségesebb, de sokkal finomabb házi kenyeret süthetünk, ahogy őseink is tették! A házi kenyér nem cincálja szét a fogínyedet, nem hullik morzsáira és nem rágós, mint a bolti kenyerek többsége!

A mi néhány éves kovászunk, Kovács 1.0 sajnos már alulról szagolja az ibolyát, ezért a házi kenyér sütéséhez szükségünk volt egy új kovászra. Nekünk a Mikulás kovászt hozott, méghozzá vadkovászt, amiben nincs bolti élesztő! =)

Ha finom kenyérre vágysz, próbáld ki! Aki egy pogácsát meg tud sütni, annak tuti, hogy a kovászos kenyér is menni fog! Még kenyérsütő gép se kell hozzá, sütőben is lehet kenyeret sütni!! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .