Téli séta szőrös díszkísérettel

A belváros közepéből az ember a valóságtól teljesen eltérő képet kap a kóbor állatokról. Az állatvédő múltunkból ismerjük a legkegyetlenebb történetektől kezdve a legszívmelengetőbb, Happy Enddel végződő állattörténeteket is. Saját, sok éves tapasztalatainkra hagyatkozva próbáljuk ezeket az állatokat hozzásegíteni a túléléshez, valamint a természet előtt fejet hajtva elfogadni annak törvényeit.

Bár a köztudatban a vadon élő állatok veszélyesek és fertőzőek lehetnek, a saját tapasztalatunk szerint az embernél egyetlen állat sem veszélyesebb. Miközben mi, emberek egyre jobban elhidegülünk egymástól, az állatok a legnagyobb hidegben is összekuporodva melegítik egymás testét.

Ezek a szőrcsomók már nem először jöttek el velünk sétálni, de most messzebbre mentünk, ahová szerencsére ők már nem bátorkodnak. A vadvilág sajnos néha kegyetlen, hiszen a kismacskáknak meg kell küzdeniük a területükért, miközben a nagymadaraktól a rókán át a nyestig számos ragadozó leselkedik rájuk. Télen mindezt nehezíti, hogy a hideggel is szembe kell nézniük.

Gyalogszőrös barátaink végül az ösztöneikre hallgatva visszafordultak, így kettesben sétálhattunk tovább, hogy felfedezzük a #hó borította táj szépségeit. Néhány méter után azonban újabb cimborák várták, hogy elkísérhessenek egy darabon…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .