Tolo vlog: Assini / Kastraki várrom, Görögország

Asine akropolisz

Az Assini fellegvár romja Tolótól pár percre található, a # keleti partján túli hegyfokon. A hegy aljánál a terület jellegéből adódóan régészetre hivatkozva néhol táblák tiltják a parkolást, de azért akadt néhány parkolóhely az egyetlen parti étterem bejáratánál.

A nagy melegek miatt mi a kora esti órákban vállalkoztunk a várrom felfedezésére, a naplemente még fent ért minket utol a vár képzeletbeli falai mögött. Az ősi vár egy makedón király uralkodása alatt épült, az erődítményeket később, az olasz megszállás során építettek.

Homérosz egy régi dokumentumban Asszinit azon városok egyikeként említi, akik részt vettek a trójai háborúban. Az első ásatásokat 1920-ban svéd régészek végezték, így az itt talált leletek egyik része Svédországban található, míg a másik részét Nafplio régészeti múzeumában helyezték el.

A fellegvárban több régi ciszternát láttunk, amiben anno esővizet gyűjtöttek. Jó érzés volt látni, hogy egy ilyen fontos történelmi helyszínen is azt a megoldást alkalmazták, amit mi csak pár éve ismertünk meg és kezdtünk el használni…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .