Végre ismét drótszamáron | 2019 első bringás vásárlása

Pesten sajnos csak a legutolsó években jöttünk rá, hogy a kerékpár közlekedésre is alkalmas. Azelőtt nem voltak bicikli utak a fővárosban, sokat köszönhetünk a Critical Mass nevű kerékpáros felvonulás szervezőinek (és résztvevőinek), hiszen ők voltak azok, akik a demonstrációjukkal elérték, hogy Budapesten két keréken lehessen közlekedni.

Azelőtt is sokat bicikliztünk, de nem a belvárosban. A Római-part volt az egyik kedvenc helyünk és egyike a legtávoliabbaknak, ameddig elmentünk. Ezek alkalmi kirándulások voltak, csak a kerékpár utak létrejöttével ébredtünk rá, mennyire hasznos eszköz a bringa. Hiszen ha bringázol, elkerülöd a tömeget és megspórolod a méregdrága tömegközlekedést.

Erre akkor jöttünk rá igazán, amikor a kézbesítői munkát végeztük. Abban az időszakban biciklivel jártunk a munkába, de gyalog kézbesítettünk. A munkaidő végén kész felüdülés volt felpattanni a drótszamárra, amivel pikk-pakk hazaértünk és hazafelé a bevásárlás is sokkal kényelmesebb volt így.

Idén először nem ültünk télen biciklire. A menetszél nem játék, ezt az elmúlt években több ízben megtapasztaltuk. A hidegtől csontig hatoló fájdalmat azelőtt soha nem éreztünk, de ma már kesztyűt kell vennünk, ha télen ülünk a biciklire. A mínuszokban mi nem bringázunk, de idén először végre tekerhettünk egyet a téli napsütésben! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .