A jövő kódexeit mi írjuk: tanulj, vagy mutass valami hasznosat!

Egész idáig azért dolgoztál, hogy az otthonodat, vagyis az életteredet komfortossá, a lehető legkényelmesebbé tedd saját magad és családod számára. Élvezd végre a gyümölcsét! Örülj annak, amid van, élvezd a hasznát! Örülj, hogy nincs gondod a fűtésre, a kajára, csak dőlj hátra és érezd jól magad a saját otthonodban! Ezt főleg úgy tudod megtenni, ha lefoglalod magad valamivel. Mindenkinek van az életében valami, amiben jó. Az ajándék szabadidőt, amit mindannyian kaptunk, fordítsd most arra, amit szeretsz csinálni és vesszél el a temérdek szabadidőben!

Kezdj újra rajzolni, kötni, varrni és (arccal, vagy anélkül) töltsd fel a YouTube-ra! Mutasd meg, hogy újítasz fel egy kissámlit, hogyan készítesz raklapokból bútort, hol végzel önkéntes munkát és miért, vagy csak szimplán meséld el az élményeidet, amikre szívesen emlékszel vissza! Gondolj bele, hány ember jár most ugyanabban a cipőben, mint te! Ők is unatkoznak és talán épp a te videódat néznék most is, ha lenne… Erre soha nem lesz jobb lehetőséged, hiszen amióta az internet létezik, most kényszerült a legtöbb ember a képernyők elé! Ne várj feliratkozót, ne várj lájkokat, csak higgy benne és csináld!! Ha kitartóan így teszel, jönni fognak a lájkok, de nem rövid időn belül! Ez ne vegye el a kedved, mert mindenkinél így van!

Régen az emberek papirusztekercseken, később vastag kódexekben, kincsként őrizték a tudást. Akkor még nem volt internet, nem volt mindenkinek saját könyve és olvasni is csak kevesen tudtak. A kéziratokat, a feljegyzett tudást csak a kiváltságosak ismerhették. Ma a tudást oktatási intézményekben sajátítjuk el, de az internetnek hála otthonról, kényelmesen is számos további ismereteket sajátíthatunk el. Csak a leírt anyag és annak helye változott, de a tudás minden esetben hatalom – ahogy a mondás is tartja!

Tanulj valami hasznosat, vagy mutass valami hasznosat, mert a jövő kódexeit mi írjuk! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .