Feriék virágai: kinyílt az első jácint (Köszi Feriék!)

Kinyílt a medvetalp. Nyugi, nem a kaukázusi medvetalp! Tavaly nem egyszer jártunk Balatonon egyik nézőnkből lett kedves ismerősünknél. Feriéktől kaptunk néhány virághagymát, amit szanaszét ültettünk a kertbe. Volt közte fehér ibolya, ami nemrég nyílt ki, de voltak meglepetések is, amiről nem tudtuk, hogy mi az. Ezek egyike volt a medvetalp, de nem úgy! A korábbi videóban (lsd. lent!) látható, hogy miért nevezzük így.

Szóval kinyílt egy gyönyörűséges jácint és hosszú ideje úgy áll ott, ahogy a videóban van. Bezzeg a frézia olyan hamar elkókadt és a gyöngyvirág, meg a krókusz – amivel korábban próbálkoztunk – is olyan gyengécske volt mind. Nagyon hiányzik az eső és a tartós napsütés a növényeknek. Reméljük, idén elmarad az április elseje és lesz májusi eső, ami aranyat ér. Monoton esőt sem kérünk, köszönjük!

Szeretnénk szolíd zivatarokat, szolíd tavaszi szellőt, mint amilyen a nyolcvanas években volt. A nyárra is van némi igényünk: nem szeretnénk hosszantartó szárazságot, kánikulát, zápor akár minden este, vagy délután lehet, annak amúgy is olyan jó illata van. Ne legyenek nagy viharok! Hadd dolgozzanak a méhecskék és hadd nőjön a zöld! Hadd lássa a világ, milyen gyönyörű és termékeny a természet, amikor egy kicsit visszaveszünk a tempóból! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .