Madárbarát kert: ezért (is) vigyázz a növényekre!

Pesten csak tenyérnyi zöldterületek voltak a belvárosban, ahol laktunk, ezért nagy dolog volt, amikor egy madárka odatévedt valamelyik bokorra. Minden ilyen eseményt megpróbáltunk lefényképezni, akkor még videók alig készültek. Emlékszem, hogy örültünk, amikor egy feketerigót lefényképeztünk, miközben a csőrével azonos színű bogyót lakmározta egy bokorról.

A belvárosban csak verebet, galambot, szarkát, varjakat és rigót láttunk. Más madár ott nem járt, hacsak nem a kacsák a Dunaparton, ahol az utóbbi években több olyan madár is megjelent ami nem volt. Ilyen pl. a kormorán, ami állítólag már túl is szaporodott…

A kertes házhoz is fűződik néhány rövidke madaras esemény, most ezeket meséltem el. A tavaly telepített műfecskefészek zöld környezetben, csodálatos panorámával még üresen áll. Könnyen megközelíthető, bútorozatlan, nem dohányzó, napenergiával fűthető, kaukció nélkül is azonnal beköltözhető! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .