A kisvakond nadrág nélkül

Nem, ez nem a csehszlovák rajzfilmsorozat, amit a nyolcvanas években a TV-ben láttunk. A mi kisfilmünk egy eltévedt kicsi vakondról szól, aki nagyon benézte az úticélt. Mielőtt a macskák megtalálják, szerettük volna, ha visszakerül a számára biztonságot jelentő földre és földbe, a járdán túlra. Szerencsénk volt, mert amíg hajkurásztuk, alaposan szemügyre vehettük, így neked is meg tudjuk mutatni.

A vakondokat a legtöbben elriasztják, kizárják, eltiltják, de ami a legrosszabb, kiírtják a különböző boltokban kapható szerekkel és csapdákkal. Az ok a kitúrt virág, vagy palánták, ill. a makulátlan gyep megőrzése. A vakond egy élőlény. Nem tervezi tönkretenni senkinek a kertjét, sem termését, egyszerűen csak élni akar, ehhez pedig táplálékra van szüksége.

A vakond elsősorban gilisztákkal, csigákkal, a májusi cserebogarak gyerekeivel (pajorokkal) és lótetűvel táplálkozik. Védett állat. Eszmei értéke 25.000 Forint. De ha nem lenne védett, akkor is csupán egy kedves, kis „mellúszásban” a föld alatt közlekedő kis emlősről van szó, aki a légynek sem tudna ártani. Persze másképp is lehet ezt látni, de a hajkurászás soha nem ér véget, mert ha vakond nincs, akkor van más! A tökéletes ugyanis nem létezik!

A kérdés az, hogy számodra az élet egy örökös küzdelem és megfelelni akarás, vagy megbékélés a természettel?!

Hogy sikerült-e ővakondságát visszatessékelni a földbe, az a videóból kiderül! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .