A magyar görög falu: szellemfalu Balatonfüreden

Görög falu

Még a szeptemberi balatoni nyaralásunkból…

A „görög falu” épületeit ’94-ben kezdték el építeni, a terv egy görög falu benyomását keltő üzletközpont volt. Az építkezés közben a pénz elfogyott, így az közel tíz évig állt üresen, befejezetlenül…

Újabb és újabb tulajdonba kerülése sem hozott különösebb sikert, évekig csak toldozgatták-foltozgatták az épületegyüttest. Az Interneten olvasható infók alapján kb. 2008 óta van jelenlegi tulajdonosának kezében, aki szórakoztató központként üzemelteti.

2010-ben a görög falu közvetlen szomszédságában megépült egy bevásárlóközpont. Véleményünk szerint ez végképp megpecsételte a „görög falu” sorsát, így már biztosan csak a szórakoztatásra korlátozódik a hely üzemeltetőjének tevékenysége.

Az egykor piactérnek szánt kék-fehér kupolás kőépületek karbantartására valószínűleg egyre kevesebb pénz jut majd, így félő, hogy a szellemváros lassan a földdel válik egyenlővé. Szomorú, mert nagyon szép épületek ezek, nagy kár lenne értük…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .