Angyaltrombita teleltetése (szabadföldből virágcserépbe)

Az Angyaltrombita (Brugmansia) nevelésével két éve próbálkozunk. Görögországban láttunk ilyet először, de szerelem volt első látásra. Pontosabban szaglásra, mert valójában az illata volt, ami örökre megbabonázott!

A leírások alapján az Angyaltrombitát virágcserépben (dézsában) kéne tartani a kertben és télire pincébe kéne vinni. Tavaly nem hallgattunk a hozzáértőkre és télen kint hagytuk az Angyaltrombitát szabadföldben.

Ennek szomorú eredménye már október-november körül látható volt, az első fagy beálltakor lekókadtak a levelek és a kb. 10 cm hosszú bimbók sem tudtak már kinyílni. A növény elfagyott…

Idén tavasszal másodszor próbálkozunk, ezúttal tanultunk a hibánkból és a hozzáértőket közvetlenül megkérdezve kiástuk a „Hercegnőt”, hogy ne járjunk úgy, ahogy tavaly. Nem adjuk fel! Reméljük, hogy jövőre már ő is jól fogja érezni magát!

A távolabbi célunk, hogy szabadföldben tartható Angyaltrombitát neveljünk, mert sok kertben láttunk már ilyet Magyarországon! Ha neked is szabadföldben tartott Angyaltrombitád van, kérjük, írd le nekünk a titkát! Előre is köszönjük! 🙂

Angyaltrombita teleltetése (szabadföldből virágcserépbe)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest