Angyaltrombita teleltetése (szabadföldből virágcserépbe)

Angyaltrombita

Az Angyaltrombita (Brugmansia) nevelésével két éve próbálkozunk. Görögországban láttunk ilyet először, de szerelem volt első látásra. Pontosabban szaglásra, mert valójában az illata volt, ami örökre megbabonázott!

A leírások alapján az Angyaltrombitát virágcserépben (dézsában) kéne tartani a kertben és télire pincébe kéne vinni. Tavaly nem hallgattunk a hozzáértőkre és télen kint hagytuk az Angyaltrombitát szabadföldben.

Ennek szomorú eredménye már október-november körül látható volt, az első fagy beálltakor lekókadtak a levelek és a kb. 10 cm hosszú bimbók sem tudtak már kinyílni. A növény elfagyott…

Idén tavasszal másodszor próbálkozunk, ezúttal tanultunk a hibánkból és a hozzáértőket közvetlenül megkérdezve kiástuk a „Hercegnőt”, hogy ne járjunk úgy, ahogy tavaly. Nem adjuk fel! Reméljük, hogy jövőre már ő is jól fogja érezni magát!

A távolabbi célunk, hogy szabadföldben tartható Angyaltrombitát neveljünk, mert sok kertben láttunk már ilyet Magyarországon! Ha neked is szabadföldben tartott Angyaltrombitád van, kérjük, írd le nekünk a titkát! Előre is köszönjük! 🙂

Angyaltrombita teleltetése (szabadföldből virágcserépbe)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .