Angyaltrombita virágzás októberben | Brugmansia illat a lakásban

Október közepe van és a hercegnő végre kinyílt! Olyan óriási a virága, hogy csak lesünk, hogy egy szinte csupasz száron hogy tudott ekkora virág nőni?! Ez az első saját #Angyaltrombita, ami megmaradt és aminek láthattuk végre kinyílni a virágát!

Az elmúlt három évben sok mindennel próbálkoztunk már, az #Angyaltrombita mellett illatos Futóloncot is próbálunk nevelgetni és a levendulát is szaporítani. A levendulával teljes a siker, már csak az a kérdés, a telet hogy bírják az időközben fás szárúvá fejlődött dugványok?!

Azért a zöldségek terén is ragadt ránk valami, de nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy fogytán a víz, eső pedig nem esik. Igyekszünk a fenntarthatóságra törekedni, ezért csak akkor locsolunk, amikor tényleg szükséges, vagy amikor tele vannak a vízkészleteink.

Továbbra sem szeretnénk permetezni, tápoldatozni, vagy hasonló beavatkozásokat eszközölni, még akkor sem, ha már értjük ezeknek a miértjét. Azt valljuk, hogy ami magától nő ki a földből, az jól kell, hogy érezze magát annyira, hogy meg is marad.

Kis rásegítés nem árt, de teljes gőzzel manipulálni nem szeretnénk a növényeket, hiszen a felállított igényt a növény később megköveteli. Nálunk minden szerényen történik, de annál nagyobb örömmel és odaadással. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .