Az év leghidegebb napján az első 3 télről mesélünk

A videó kb. egy hete, 2018 leghidegebb napján készült. Az első 3 telünkről beszélünk a hideg időjárás által szerzett tapasztalatainkról, valamint arról, hogy miket tettünk meg azért, hogy télen is lakhatóvá váljon a zártkerti üdülőház.

A természet közepén nem elég falakat emelni. A falakat, a padlót és a mennyezetet szigetelni kell, a nyílászáróknak jól kell záródniuk, de ezen kívül is számos tennivaló akad, amivel le lehet csípni 1-2 fokot a hidegérzetünkből. Elmondjuk, miket tettünk mindezért. Még mindig van mit javítani, de jelenleg úgy néz ki, túl vagyunk a nehezén és ha tüzelőanyag van, fázni már nem fogunk. Persze ehhez sok minden kellett!

Az elmúlt három év alatt megtanultunk fát hasogatni, megismertük a begyújtás és a fatüzelés módszerét, a megfelelő tüzelőanyagot. Megismerkedtünk a kéménnyel, a vízmelegítéssel és a melegvíz fontosságával, a gumicsizmával és a sárral. Sajnos emellett farkasszemet kellett néznünk ízületi problémákkal is.

Összességében tehát nagyon sokat tanultunk olyan dolgokról, amik városban még csak fel sem merülnek, mert ott a kényelmi szolgáltatásokért cserébe csak a csekkbefizetéstől való félelmet ismeri az ember. Pedig az élet nem olyan szürke, mint ahogy azt belénkfecskendezték! Sokkal szebb dolgok vannak annál, mint amikor eszünk egyet a McDonaldsban, ugyanakkor a valódi rosszat közel sem a sárga csekk jelenti. …és még mennyi mindent fog nekünk megtanítani az élet!

A videó indexképén a megfagyott szárítókötél látható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .