Bodzát a bodzabokorról: finom bodzalé készítés

Egy pohár bodzalé

Thomas bodzát szed a bodzaléhez. Közel 5 liter bodzaléhez kb. 30 dkg cukor, két db citrom (felkarikázva) és kb. 10 db tenyérnyi méretű bodzavirág szükséges. A bodzát és a citromot 2 éjszakán át kell áztatni egy edényben, majd a harmadik nap reggelén kell megcukrozni és a palackokba áttölteni. Jól behűtve, jéggel olyan finom hűsítő ital, mint a limonádé!

A természet tálcán kínálja nekünk a bodzát, mégis szegény növény kénytelen az autók mocskában elszáradni, miközben mi (mármint nem mi, hanem mi emberek) energiaitalt iszunk és az egészséges életmódra vágyunk…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .