Bodzát a bodzabokorról: finom bodzalé készítés

Egy pohár bodzalé

Thomas bodzát szed a bodzaléhez. Közel 5 liter bodzaléhez kb. 30 dkg cukor, két db citrom (felkarikázva) és kb. 10 db tenyérnyi méretű bodzavirág szükséges. A bodzát és a citromot 2 éjszakán át kell áztatni egy edényben, majd a harmadik nap reggelén kell megcukrozni és a palackokba áttölteni. Jól behűtve, jéggel olyan finom hűsítő ital, mint a limonádé!

A természet tálcán kínálja nekünk a bodzát, mégis szegény növény kénytelen az autók mocskában elszáradni, miközben mi (mármint nem mi, hanem mi emberek) energiaitalt iszunk és az egészséges életmódra vágyunk…

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .