Borsófőzelék előkészítés ennivaló cicákkal

Eljött a fametszés, ültetés és palántázás ideje. Sokan ilyenkor már bátran kiültetik a magokat, míg mások biztosra mennek és májusig nem ültetnek semmit a szabadföldbe. A szőlőt és néhány fát már megcsipkedtünk, ezeket az ágakat még fel kell darabolni kályhakész méretűre, azután pedig el kell pakolnunk őket a következő őszi-téli időszakra. Addig elveszítik nedvességtartalmukat.

Palántákat még nem gyártottunk, de a virágföldet már megvettük, a kis fólia sátrat pedig összeraktuk hozzá. Már nagyon szorít a zidő, de kellő napfény nélkül nem akartunk nekiállni. Ez minden évben probléma nálunk, mindig későn kezdünk palántázni. Ami nem baj, mert attól még lesz termés, csak kicsivel több lehetne, ha időben megkezdenénk a szabadföldbe ültetést megelőző palántázást.

Szabadföldbe viszont már ültettünk egy kis borsót és retket. Kiválasztottuk a legszelesebb napot és kimentünk a kertbe előkészíteni a borsófőzeléket. A borsót fel kell kötözni amikor nő, ami nem egy leányálom, ezért idén új módszerrel próbálkozunk: egy régi vaskapu mellé ültettük el a borsószemeket, remélve, hogy felfut rá az égig érő #borsó. Bízunk benne, hogy a borsó is olyan jófej lesz, mint amilyenek mi vagyunk! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .