Sjcam SJ 4000 WiFi sportkamerába Go Pro lencsét? Igen!

Korunk legnépszerűbb témái közé tartoznak az okostelefonok és kamerák. Régen az ún. fotóművészet keretein belül készültek a fényképek, amihez komoly szaktudásra volt szükség, éppen úgy, mint a filmművészetben. A művészeket – akár fotósról, akár színészről legyen is szó – megbecsülték a tehetségükért és a szaktudásáért.

Ma a szaktudás a kütyükbe tömörült, nem véletlenül neveztük át a mobilokat okostelefonnak. De az okosvilágnak még csak a küszöbén vagyunk, hiszen most vezetik csak be a köztudatba az okosizzót, az okoshűtőszekrényt, az okosradiátort és még sorolhatnánk. A jövőben minden „okos” lesz, mindent a kütyüinkre fogunk bízni, kérdés, hogy hová vezet ez az emberi agyra nézve?!

Ez a kis #sportkamera még butácska. Semmi okosizé, csak két gomb van rajta. Felrakod a biciklidre és felveszed az utat vele, ahol jársz. Vagy készíthetsz vele vízalatti felvételt is, mert a gyártó biztosítja az ehhez szükséges tokot is hozzá. Ma már alig húszezer forintért kapható, szemben a nagy márkás kamerákkal, a lencséje viszont az egyik nagy márka lencséjére is kicserélhető!

A vett lencse leírásában legalábbis GoPro-t írnak, de nekünk ez mindegy volt, mert így is úgy is új lencse kellett az SJ4000-be. Ezt találtuk és működik. Helyesbítés: a lencséket nem az Ebay-en, hanem a Bangoodon vettük, a két db lencse ára alig háromezer forint volt összesen. Élvezzük ki a buta kütyük korszakát amíg lehet, mert az okoskütyük ideje semmi jót nem ígér! =(

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .