Brikett vagy tűzifa? 2 hét tapasztalata a RUF brikettről

RUF brikett a kályhában

Nemrég mutattuk be, amint a #RUF keményfa brikettet meghozta a futár. Akkor még nem tudtuk, nem-e döntöttünk rosszul, még csak találgattuk, vajon jól tettük-e, hogy #tűzifa helyett keményfa brikettet rendeltünk…

Az ember szereti a saját megszokásait. Nap mint nap ugyanazt esszük, ugyanazt a sorozatot nézzük és ugyanazt az utat tesszük meg. Aki látta az „Igenember” c. filmet, érteni fogja, hogy mit akarunk mondani. A film egy besavanyodott emberről szól, akinek a sors változtatást hozott az életébe, ezáltal megnyílt előtte a világ. Nyilván ez a film túloz egy „kicsit”, de alapjaiban nagyon nagy igazság van benne.

Merthogy a film arra akar rávilágítani, hogy hagyjunk fel a szokásainkkal és próbáljuk érezni, ami érezhető, látni, ami látható és így tovább. Vagyis a film nyitottságra buzdít. Arra, hogy próbáljunk meg új dolgokat is az életben. A mi életünkbe két éve elég sok új dolog lépett be, ilyen pl. a fatüzelés.

Ezzel kapcsolatban laikusként az alábbi kérdéseink merültek fel: Mennyi tűzifa kell egy télre? Egyáltalán kifűti-e a meglévő cserépkályha a házat? Mennyi fabrikett kell egy télre? Ezekre a kérdésekre végül megkaptuk a választ, de volt egy kérdés, amire máig kerestük a választ. Brikett vagy tűzifa? Ezt boncolgatjuk az alábbi videóban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .