E-mail a Google-tól | Internet kínálta lehetőségek

Széchenyi István szerint „Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.” Ezzel teljes mértékben egyetértünk. A sors újra és újra a zember útjába gördíti a lehetőségeket, de fel kell ismerni a fában rejlő erdőt. A legtöbben erdőre vágynak, de a vetőmagról hallani sem akarnak, mert azzal csak a munka van.

Mint mindennel. Mi most egy olyan vetőmagot ültettünk el és gondozunk évek óta, aminek következményeképpen egy hajszál (najó, azért ennél sokkal több!) választ el attól, Kaliforniába utazzunk és a Google fedezze az utazási költségeinket. Már több ehhez hasonló dologban volt részünk az elmúlt években, de ehhez önkéntes munkára, türelemre és elhivatottságra volt szükségünk.

Persze ebben messze nem volt akkora munka, mint amit egyébként össze lehet hozni a neten! A Google-nál is vannak előrelépési lehetőségek, de az Internet egésze egy óriási „álláshirdetés”, csak mindenkinek meg kell találnia a maga „hirdetését”, amire jelentkezik. Mi pl. amit szeretünk, azért a saját lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk mindent megtenni. Erről a jövőben bőven fogunk tudni mit mesélni!

Sokmindenhez ragaszkodunk ilyen mértékben, de mindig a ragaszkodás (mintsem a haszonszerzés) mondatta velünk, hogy hozzunk létre valami hasznosat. Amit kellő „szenvedéllyel” végzel, idővel egész biztos, hogyy hasznot hoz! Minden lehetőséget meg kell ragadni az életben, mert számtalan ok lehet, ami miatt holnap már lehet, hogy késő…

A Google az alábbi levelet küldte nekünk:
„7 szintű Helyi idegenvezetőként Ön jogosult arra, hogy jelentkezzen az ötödik, évente megrendezésre kerülő globális eseményen való részvételre. Ha kiválasztásra kerül, október 11-e és 14-e között ellátogathat a Google kampuszára (Kalifornia, Bay Area). Az utazás összes költségét mi álljuk! A Connect Live 2020 eseményen 200 Helyi idegenvezető vesz majd részt a világ minden tájáról, hogy tanuljanak, új dolgokat fedezzenek fel, visszajelzést adjanak, és együtt ünnepeljék a globális közösség által elért eredményeket. Jelentkezzen még ma! A jelentkezés határideje március 30-a.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .