Fahasogatás napsütésben | Görcsös farönk

A görcsös farönköt mindig utoljára hagyjuk, mert az nehezebben hasad el, mint a többi darab. Felesleges vagánykodni és megizzasztani vele magunkat, mert csak hamarabb elfárad a zember. Ez olyan, mint biliárdban a fekete golyó. A játszma végén van időd vele játszadozni, egyébként jobb, ha nem piszkálod. =D

Az első tavaszra emlékeztető napokon örömmel megyünk ki a kertbe fát hasogatni, vagy felfedezni a földből kibújt virágokat, illetve a virágzó mandulafát. Rügyeznek a gyümölcsfák, az orgona, a tavaly ültetett illatos lonc pedig úgy meglódult, hogy öröm nézni. Szeretnénk több helyre is belőle az illata miatt.

Hamarosan jönnek a fametszések és a vetés. Idén tavasszal szeretnénk kiültetni az angyaltrombitát a kertbe és ismerve ennek a kockázatát, szeretnénk kipróbálni kint hagyni a szabadföldben, mert másoknál is van hatalmasra nött Brugmansia az országban szabadföldben. Mostmár több éves a Hercegnő, ezért talán nem veszi zokon a szabadságot…

A fahasogatás szükségessége közben lassan elcsendesedik, helyette az ültetések és a lemetszett faágak, a szőlővenyige kályhakész méretűre darabolása fog következni. Reggel végre ismét szabad ég alatt kávézva leshetjük a fecskéket és a műfészket, amit felszereltünk. Idén meg kell történnie a beköltözésnek! =)

A borotva töltőkábelét pedig azóta sem találjuk… =D

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .