Egy bögre darázs | Nem lehetsz elég óvatos!

A #darázs nem játék! Amíg nyaraltunk, a kertben a karón hagyott bögre alá beköltöztek a darazsak. Amíg a bögre használatban volt, addig nem történt ilyen, de egy ideje a háborítatlan volt a bögre, így a darazsak óvóhelyként tekintettek rá. Azért óvóhelyként, mert fészket nem kezdtek el építeni alá, amit mi is furcsáltunk, de ez az igazság.

Napok óta tanakodtunk, hogyan küldjük el a darazsakat a búsba úgy, hogy ne bántsuk egymást. Azt tudtuk, hogy éjszaka a darazsak nem aktívak, sőt, annyira kokik, hogy túlságosan is sebezhetőek, de azért nem akartunk játszani velük, mert sokan voltak és köztudottan nem szeretik, ha a zember piszkálja a fészküket.

A szúnyogriasztó füstölő mellett döntöttünk. Úgy terveztük, hogy a bögre alá rakunk valamit, ami elég magasan van ahhoz, hogy a bele tűzött füstölő füstjétől elrepüljön a sok Balázs. Aztán egy hosszú léchez akartuk rögzíteni a füstölőt és a bögre alá tartani, végül egyszerűbbnek tűnt a lécet a bögre fülébe csúsztatni és óvatosan leemelni a dalazsakat bögréstűl.

Ez lett végül a megoldás. A bögrét óvatosan leemeltük, a darazsak pedig érintetlenül a karón maradtak. Teljesen KO volt mind, a felvételen is jól látható, hogy a legmélyebb álukból ébresztettük fel őket. Semmi hirtelen mozdulat nem történt, míg Bibi fel nem bukkant, el nem kezdte élesíteni a körmeit a karón, majd… =O

Tanulj a hibánkból, óvatosan a balazsakkal!!!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .