Először csináltunk borsólevest. Egyszerű borsóleves volt a terv, amibe nokedlit is szerettünk volna. Találtunk egy receptet, ami egyszerűen és lényegre törően mutatta be a borsóleves készítést, így ennél maradtunk. Saját borsónk sajnos nem volt, ezért zöldborsó konzervet használtunk a leveshez.
Borsóleves hozzávalók
- borsó: 25 dkg
- vöröshagyma: 1 db
- fehérrépa: 1 db
- sárgarépa: 2 db
- víz: 1,5 liter
- petrezselyem, só, bors
- rántáshoz: olaj, liszt, fűszerpaprika, víz
Rántás készítés borsóleveshez
- olaj: 1,5 ek
- liszt: 1,5 ek
- fűszerpaprika: 1,5 tk
Nokedli készítése borsólevesbe
- tojás: 1 db
- finomliszt: 3 ek
- só
Az elkészítés a videóban látható. A zöldségeket apróra vágtuk, felöntöttük vízzel, majd fűszereztük. Míg a leves „bemelegített”, elkészítettük a rántást: olajon „megpirítottuk” a lisztet, hozzáadtuk a fűszerpaprikát és felöntöttük vízzel. Az egészet hozzáadtuk a leveshez. Hátra volt még a nokedli: egy tojáshoz hozzáadtuk a sót és a lisztet, majd egy teáskanállal beleszaggattuk a nokedli tésztát a levesbe.
A videóban 20 perc volt a főzés, mi valamivel tovább főztük, mert kezdőként a nokedlivel még el kellett készülnünk. Az eredmény nagyon finom lett: a zöldség puha volt, a nokedli tökéletes lett, a leves íze összességében nagyon finom lett!