Borsóleves
Napló

Egyszerű borsóleves nokedlivel: kipróbált és bevált recept

Először csináltunk borsólevest. Egyszerű borsóleves volt a terv, amibe nokedlit is szerettünk volna. Találtunk egy receptet, ami egyszerűen és lényegre törően mutatta be a borsóleves készítést, így ennél maradtunk. Saját borsónk sajnos nem volt, ezért zöldborsó konzervet használtunk a leveshez.

Borsóleves hozzávalók

  • borsó: 25 dkg
  • vöröshagyma: 1 db
  • fehérrépa: 1 db
  • sárgarépa: 2 db
  • víz: 1,5 liter
  • petrezselyem, só, bors
  • rántáshoz: olaj, liszt, fűszerpaprika, víz

Rántás készítés borsóleveshez

  • olaj: 1,5 ek
  • liszt: 1,5 ek
  • fűszerpaprika: 1,5 tk

Nokedli készítése borsólevesbe

  • tojás: 1 db
  • finomliszt: 3 ek

Az elkészítés a videóban látható. A zöldségeket apróra vágtuk, felöntöttük vízzel, majd fűszereztük. Míg a leves “bemelegített”, elkészítettük a rántást: olajon “megpirítottuk” a lisztet, hozzáadtuk a fűszerpaprikát és felöntöttük vízzel. Az egészet hozzáadtuk a leveshez. Hátra volt még a nokedli: egy tojáshoz hozzáadtuk a sót és a lisztet, majd egy teáskanállal beleszaggattuk a nokedli tésztát a levesbe.

A videóban 20 perc volt a főzés, mi valamivel tovább főztük, mert kezdőként a nokedlivel még el kellett készülnünk. Az eredmény nagyon finom lett: a zöldség puha volt, a nokedli tökéletes lett, a leves íze összességében nagyon finom lett!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest