Éledezik a kert, dolgoznak a méhecskék

Cseresznyefa

A méhecskék munkához láttak. Dolgoznak a gyümölcsfákon és a mezei virágokon is. Most az egész kertben a cseresznyefa illata uralkodik. Nagy a jövés-menés, ébredeznek a cserebogarak és ma zöld gyík Balázzsal is összefutottunk, amikor a komposztáló berendezésünket rendberaktuk.

A méhecskék reggeltől estig dolgoznak. Ez a kép a naplemente előtt pár órával készült.

Ma rendberaktuk a komposztálót. A „féligföldet” kiterítettük a földre komposztnak, a száraz növényekkel pedig tovább emeltük a kerítésnél a talajt. A komposztálónk egy lécekből összeszögelt tűzifa kaloda félbevágva, amiben tavaly épp ilyenkor érkezett meg a tűzifánk. A kalodát áthelyeztük és egy levendulabokrot átültettünk mellé.

Sárkányunk felébredt téli álmából és jól érezte magát az elszáradt növényeken.

Balázs, a kis sárkány sztrájkolt. A komposzt tetején jelent meg, mintegy élőláncot alkotva a paradicsomszárakkal és egyéb komposztfélékkel. Előbújt, felment a komposzt tetejére, mint annak idején Kukori a meséből, majd pofátlanul lehunyta a szemecskéit. Húzni kezdtük a kalodát, ő pedig inkább odébbállt, pedig csak 23- métert kellett volna engednie a személyszállításnak.

„Rögtön jövök!”

A madárkánk még mindig csücsül a tojásokon, csak rövid időkre távozik, olyankor valószínűleg bedob egy hamburgert és jön vissza a még ki nem bújt fiókáihoz. Néhány napja végre a Kisvakond orrát is láttuk kikandikálni a föld alól. Nagyon rámolt, megállás nélkül húzkodta be az avart egy lyukba, feltehetően szerelmi fészket épített. A növények a csapadékmentesség ellenére meglódultak, de nagyon kéne már a zeső!

Még csordogál a zesővíz. Sziklakertféle előkészületben.

Holnap krumplit ültetünk és a nap közben derül ki, hogy mire lesz még idő. Tervezzük még egy lépcsőzetes ágyás megépítését is egy kisebb területen, a domboldalban. A fenti képen ennek kezdeménye látható. A hordó túloldala fog holnap elkészülni. Te mit ültetnél ilyen helyre? Epret vagy virágokat?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .