Életünk első csomagja külföldről

MANOWAR küldemény

A mi életünkben sajnos nem először fordult elő, hogy egy postai küldemény elveszett. Még a külföldről érkező csomagoknál is előfordult a fennakadás.

2007-ben egyik kedvenc zenekarunk; a MANOWAR saját szervezésű fesztiváljára szerettünk volna kijutni, Németországba. Akkor még azoknak a földi halandóknak, akiknek bankszámlája volt, nem volt lehetősége vásárolni az Internetről. A Paypal sem volt még így elterjedve, helyette dombornyomott kártyára volt szükség ahhoz, hogy megrendelhessük a kívánt koncertjegyet.

Megrendeltük hát jó előre, határidőhöz kötötten, egy akció keretében, így két ajándék pólót és DVD-t is vártunk ajándékba a jegyek mellé. Megrendelésünket valamikor év végén, november tájékán küldhettük el, mert a kampányszöveg valahogy így hangzott: „rendeld meg most, hogy Karácsonykor már a te fád alatt is ott lehessen!”

Hónapok teltek el…

2008. január végéig nem aggódtunk, hiszen Karácsonykor a Posta túlterhelt, ráadásul nekünk ez volt az első csomagunk külföldről. Azt gondoltuk, biztosan csúszott a kiküldés, vagy Németországból a távolság miatt ilyen lassan érkeznek meg a csomagok…

Január vége- február eleje tájékán a kézzel-lábbal angol tudásunk segítségével megérdeklődtük, mi a helyzet a csomagunkkal. A zenekart képviselő Magic Circle Music korrekt, kimerítő tájékoztatást adott a csomagról, amit a feladás dátuma szerint még 2007. Karácsonya előtt meg kellett volna kapnunk.

Levelükben egy német futár céget említettek, ezért hozzájuk fordultunk. Készségesen válaszoltak ők is, meglepően hamar, még a „féleknemértikmegazangolom” nyelvezetű e-mailünk ellenére is. Ők azt írták, a csomagot a Magyar Posta vette át.

A Magyar Postát már telefonon kerestük meg, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kint voltak nálunk, de nem találtak, ezért a csomagot visszaküldték a feladónak. Vagyis a csomagunk utazik vissza Németországba. Kérdeztük, hogy nem-e lehet visszafordítani a csomagot, vagy nem- mehetnénk el érte személyesen oda, ahol jelenleg van?! De nem lehetett. Meg kellett várnunk amíg a csomag visszaérkezik a feladóhoz, akit tájékoztattunk a történtekről,

Az érdeklődés hatására végül a megrendelésünkhöz képest kb. 3-4 hónap múlva vehettük kézhez a várva várt csomagot. Habár a Posta nem kárpótolt semmivel, a zenekar egy-egy névre szóló autogram kártyát küldött nekünk kárpótlásul. Vagyis a csomagunk tartalma, többek között a Magic Circle Festival pólók igazi világot látott pólók. 😀

Írtó büszkék voltunk rá, hogy a kézzel-lábbal angolunk ellenére megértettük egymást emailben és leleveleztünk az egész ügyet az elejétől a végéig. Akkor még nem tudtuk, hogy a zenekar ennél sokkal nagyobb szerepet is játszani fog az életünkben…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .