Első találkozásunk a mezei cickánnyal

Cickány

Pesten ilyesmit terráriumban tartanak az emberek, itt meg sikítófrászt kapnak tőle a háziasszonyok. Legalább is a Tom & Jerryben így volt. Habár a mi Dzserrink Első pillanatra egérnek nézett ki, feltűnt a hosszú orrocskája, amivel olyan aranyosan szaglászta körbe a kamerát.

A hangyász, a vakond és az ormányos medve jutott az eszünke róla, de egyikünk se tudta hová tenni a kis jószágot, hiszen ilyennel még a fővárosi állatkertben sem találkoztunk. Természetesen rákerestünk a neten, ezért ma már tudjuk, hogy mezei #cickány járt nálunk.

Ez egy olyan természetfeletti élmény volt nekünk, mintha legalábbis egy új fajt fedeztünk volna fel a kertben. =D Amikor olvastunk róla, világossá vált, hogy a mezei cickány közel sem ritka állat, csak nem beszélünk róla, mert sem kártevőnek, sem haszonállatnak nincs kikiálltva. A cickány csak úgy van, mint számos más állatfaj a világban, amiről szintén soha nem hallottunk még…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .