Erdei séta: toboz, rejtélyes koponya, kútvíz télen

Szeretjük a természetet, szeretjük a fákat! Sajnos sok változás történik a környéken, ami nem lenne baj, de az újítások a fákat is érinthetik! Az első évünkben még közvetlen a közelünkben is több volt a bekerítetlen terület, de a kerítések száma évről évre nő, mert egyre több üres telek kerül valakinek a tulajdonába.

Lovakat eddig is láttunk a környéken, de most hozzánk közelebb is tartanak már lovakat egy újonnan bekerített területen. További területet „kilyukasztottak”, ahogy azt már mutattuk, illetve egy másik telek határairól pedig eltávolították a drótkerítést, ahol eddig szarvasokat tartottak.

A kútról hazajövet benéztünk arra az erdős részre, ahonnan „elköltöztették” a szarvasokat és a vaddisznókat, miközben azon tűnődtünk, vajon faáttelepítés miatt kellett-e arrébb költözniük, vagy más rejtélyes okból rendeződnek át itt a terepek?!

Szerencsénkre utánpótlásból nem volt hiány, mert útközben két őzet is láttunk, akik szabadon szökdécseltek át telekről-telekre. Azt reméljük, hogy a fák száma sem fog csökkenni, bízunk az erdőtelepítésekben és a szántóföldek-erdők közötti egyensúly megtartásában!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .