Mandula törés: a mandula és a mandulahéj haszna

A mandulának több előnye is van. Elsősorban nagyon finom és egészséges gyümölcs, sokáig tárolható, ráadásul nagyon kevés közte a rossz. Könnyebb feltörni, (legalábbis megpucolni,) mint a diót és még a héja is hasznosítható! Gyújtósnak és kisebb adagokban használva (kiegészítésként) tűzelőanyagnak is jó!

A hozzáértők lehet, hogy mást mondanak, de a mi tapasztalatunk alapján maga a mandulafa nem nagy igényű növény, szárazságtűrő és könnyen szaporodik. Először magát a csodát véltük felfedezni, amikor találtunk egy olyan mandulaszemet, ami gyökeret eresztett, később rájöttünk, hogy ez nem is olyan ritka…

Mi örülünk neki, mert nagyon szeretjük a csonthéjas gyümölcsöket, olajos magvakat. A legjobb őket a lédús gyümölcsökkel, mézzel, vagy akár fagylalttal keverni. Ez utóbbival még várunk nyárig, de addig is vannak ötleteink…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .