Mandula törés: a mandula és a mandulahéj haszna

A mandulának több előnye is van. Elsősorban nagyon finom és egészséges gyümölcs, sokáig tárolható, ráadásul nagyon kevés közte a rossz. Könnyebb feltörni, (legalábbis megpucolni,) mint a diót és még a héja is hasznosítható! Gyújtósnak és kisebb adagokban használva (kiegészítésként) tűzelőanyagnak is jó!

A hozzáértők lehet, hogy mást mondanak, de a mi tapasztalatunk alapján maga a mandulafa nem nagy igényű növény, szárazságtűrő és könnyen szaporodik. Először magát a csodát véltük felfedezni, amikor találtunk egy olyan mandulaszemet, ami gyökeret eresztett, később rájöttünk, hogy ez nem is olyan ritka…

Mi örülünk neki, mert nagyon szeretjük a csonthéjas gyümölcsöket, olajos magvakat. A legjobb őket a lédús gyümölcsökkel, mézzel, vagy akár fagylalttal keverni. Ez utóbbival még várunk nyárig, de addig is vannak ötleteink…

 

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.