Erdély 1999 | 3. rész: Drakula kastély (Mit rejt a titkos ajtó?)

Vámpírok, vérszívók, Bram Stoker és Karóba húzó Vlad Tepes. Különböző legendák különbözőképpen hozzák összefüggésbe Drakula kastélyát a vámpírokkal, illetve Vlad Tepessel, de a legelterjedtebb Drakula sztori Bram Stoker könyve alapján született. Ezt a könyv volt az, ami összefüggésbe hozta a havasalföldi uralkodót Drakula gróffal, s melyet 1992-ben megfilmesítettek Gary Oldman főszereplésével.

Az 1999-es erdélyi magánutunk azon állomása, ahol a legendás Dracula kastély található. Tudjuk, hogy mindenki azt kommenteli majd, hogy ez nem az igazi kastély, de nekünk ez egy varázslat volt akkoriban, mai szóval élve minthacsak Narniába érkeztünk volna. Nekünk akkoriban félig még gyerekként ez jelentette Narniát, ráadásul a mi sztorinkban is volt egy titkos ajtó. Ha elég élénk az ember fantáziája, akkor Narnia bárhol ott lehet, mi ezzel a baj?!

A kastély belső udvara egyébként arra a királyi udvarra emlékeztetett, amelyben Süsü a sárkány éldegélt a mesében. Kínzókamráknak, vérfürdőknek és egyéb borzalmaknak nyoma sem volt sehol, néhány mosolygós vámpírbaba szuvenírben lényegében minden kimerült. Egy kicsit lehangoló volt, hogy nem kellett pókhálókon átvergődni a kastélyban és a történelmi épület teljesen más volt, mint a Dracula gróf filmbéli ódon kastélya, de az utazás élménye és hogy eljuthattunk ide akkor nagy szó volt, így felülírta ezt a kis csalódást… =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .