Fogadjunk, hogy vannak olyan mézek, amikről még te sem hallottál! A málnaméz, a gesztenyeméz és a fenyőméz nagyon finom és egészséges mézek, ám egyiküknek sincs málna, gesztenye, vagy épp fenyő íze. Nem úgy, mint a házi készítésű fenyőméznek!
Az elmúlt években a saját szemünkkel is láthattuk, amint a szorgos kis méhecskék virágról virágra járnak és gyűjtik a nektárt, ill. apró lábacskáikon cipelik a kis virágpor-bőröndjeiket. A nektárból mézet készítenek, ami rengetegféle lehet és egyik finomabb, mint a másik! A #fenyőméz az egyik legfinomabb méz, de fenyő ízű méz is létezik, amit te is el tudsz készíteni!
A házi készítésű „fenyőméz” nem igazi méz, mégis nagyon finom, fenyő ízű, méz állagú anyag, amiből nem csak szörpöt, vagy süteményt készíthetsz, de állítólag a toroknak is jóttesz köhögéscsillapító hatásával.
Ha a karácsonyfád hajtásokat hoz, a fenyőmézet magad is elkészítheted! (Ezért is érdemes földlabdás fenyőt venni Karácsonyra!)