Frézia virághagyma kiásás (2017. október)

Sajnos a #frézia nem téltűrő növény, ezért miután túl van a virágzáson, ősszel érdemes még az első fagyok előtt kiásni a földből, hogy a következő évben újra illatozhasson a kertben. A virághagymákat ugyanis megfelelő tárolás után a következő év tavaszán újra el lehet ültetni!

Mi kiástuk ezeket a virághagymákat, de volt köztük, ami újra hajtani kezdett. Ennek ilyenkor valószínűleg nincs jelentősége, mert az ilyen növények télen aludni mennek, mint a macik. A téli álmuk közben energiát gyűjtenek a következő évre, hogy újra színes virágokat hozhassanak és illatozzanak.

Volt néhány internetes forrás, ami azt írta, hogy a virághagyma cserépbe is elültethető télre, de nekünk ez nem jött össze. A virág biológiai óráját csak úgy tudjuk átverni, ha elég meleg van a helyiségben, ahol cserépbe ültettük, valamint a fény is megfelelő.

Télen keveseknél akad verőfényes napsütés, azt pedig mondanunk sem kell, hogy a lámpafény semmilyen növény nevelésére sem alkalmas. Mi azért megpróbáltuk, íme a tanulság!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .