Görög nyaralásunkról egy órában (Tolo élménybeszámoló)

Amikor az ember hazaérkezik a nyaralásból, még sokáig emlegeti az élményeit. Hiszen ezért dolgozunk, ezért kuporgatunk és ezek az élmények azok, amelyek feltöltenek a következő több, mint 300 napra.

A nyitottságot sokat emlegetjük, de ez nem véletlen! Amikor megtettük a lépést afelé, hogy megpróbáljuk a vidéki élet kicsit kurtított, mondhatni nomád formáját, az egy igencsak merész vállalkozás volt részünkről, hiszen azelőtt mi is összkomfortos lakásban éltünk, a -ráadásul minden értelemben fejlődő- Corvin negyedben.

A döntés, hogy ott hagyunk csapot-papot, elég nehéz volt, de ma már tudjuk, hogy az életünket meghatározó döntés is volt. Nem csak a nyilvánvaló környezetváltozás miatt, hanem a rengeteg lehetőség miatt, ami ezzel adatott. Sok mindent tanított nekünk a zártkerti életmód!

Itt sokkal függetlenebb életet élhetünk: a mindennapos stresszt jelentő sárga csekkek számának csökkenésével juthattunk el végre nyaralni, ami -az egyébként olykor hiányolt- közművek nélkülözhetősége miatt adatott meg.

Ez volt az első külföldi nyaralásunk, amit már vidékiként éltünk meg, így Tolo számunkra egészen más oldalát mutatta meg a nyaralásnak. Eddig sem volt ránk jellemző a pazarlás, vagy az érdektelenség, de vidéken megtanultuk meglátni a dolgok valódi értékét és végre kilépni abból a babiloni, irányított világból, ami körülvett és irányított minket.

Itt egészen másra és máshogy kell költeni, teljesen felborul az eddig megszokott vásárlási szokásod, a havi fizetnivalókat is beleértve. De az újtól sosem szabad félni! A félelem bezár a saját gondolataidba, míg a nyitottság új élményekkel ajándékoz meg. Igen, vannak rossz élmények is az ember életében.

De nem éppen ez az életünk célja? Hogy megtanuljuk ezeknek a számát leszűkíteni?! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .