Gyertyafényes vacsora: pizza evés kézzel

Az elegancia jelentése: megfelelni a másik és mások elvárásainak. Egy gyertyafényes vacsorához nem lehet követelmény az elegáns étterem, ahol feszengve ügyelsz a fehér abroszra és arra, hogy mennyit fizetsz. Az ilyen helyeken a többi vendéghez hasonlóan kell viselkedni, hogy megmutathasd, te is az elitbe tartozol. Pedig ilyen nem létezik!

Az elit csupán egy elérhetetlen álom. Egy címke, amitől rövid távon jobban érzi magát a zember, de hosszútávon kényelmetlen ruhákban, mindig ugrásra készen kell megfelelned mások elvárásainak. Ez az életmód nem tesz szabaddá, épp ellenkezőleg! Görcsösen ragaszkodni fogsz ehhez az életszínvonalhoz, miközben észre sem veszed, hogy eljár feletted az idő.

A sokadik X után ráébredsz, hogy amíg te egész életedben arra ügyeltél, hogy jól áll-e a nyakkendőd és nincs-e izzadtságfolt az ingeden, mások mindvégig azon dolgoztak, hogy a nálad sokkal szerényebb életük boldog legyen. Aki megtanul alkalmazkodni a másikhoz, nem a nyakkendő fogja boldoggá tenni, hanem a másik ember társasága.

Akik alkalmazkodnak embertársaikhoz, akkor is jól fogják magukat érezni, ha az elegánsak kirekesztik őket és akkor is, ha egy betegséggel kell együtt élniük…

Jó étvágyat kívánunk! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .