Gyomorba töltött paprika (rántás nélkül, sok paradicsomszósszal)

A töltött paprika azon kevés ételek egyike, amiben elnézzük a sertéshúsnak, hogy sertésből van. A húst sok paradicsomszósszal szeretjük, kicsit édesen és a paprikába töltve, hiszen a neve is töltött paprika. A bendőnkbe töltött paprika tehát szőröstül-bőröstül csúszik le kenyérrel, annak rendje és módja szerint, mint a régi szép időkben. =)

Néhány hete alkalmunk nyílt rá, hogy a görög töltött paprikát is megkóstoljuk (köszi Rita!), ami paradicsommártás nélkül készül, de nagyon hasonló. A görögök egyébként előszeretettel töltik a paprikát, a fetával töltött csípős paprika olívaolajban igazi ínyencség reggelire, vagy vacsorára!

A paprika, paradicsom mindig is barátok voltak, akár vajas kenyérrel ettük reggelire, akár lecsóba főzve. A töltött paprika is egy olyan étel, ahol ennek a két zöldségnek az íze elválaszthatatlan, a húsgombócok fenekét pedig paradicsomszószos hidromasszázs kényezteti, mielőtt végső útjukra indulnának. =D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest