Kipattog-e a pattogatott kukorica?

Pattogatott kukorica

Mi vagyunk a pattogatott #kukorica „Gombóc Artúrjai”. Pesten sokat jártunk moziba, a mozis kukoricát nagyon, de nagyon szeretjük! Ezért szeretünk a pattogatott kukoricával is kísérletezni otthon. Anno mikróba pattogtattuk a mikrós popcornt, de itt nincs mikrónk (nincs is rá szükségünk), így más módját kellett találnunk a #popcorn készítésnek.

Próbáltuk a mikrós popcornt a sparhelten, fazékban kipattogtatni, próbáltuk indukcióson is. Kipróbáltuk a kerti pattogatott kukorica sütőben is pattogtatni, ehhez találtunk a boltban olyan pattogtatni való kukoricát, ami nem mikrós. Kísérleteink a legtöbb esetben sikeresek voltak! Ezúttal a Józsitól kapott kukorica pattogtatóban próbáltuk meg kipattogtatni a vetőmagból nyert kukoricaszemeket.

Hónapokkal ezelőtt ezeknek a kukorica szemeknek az elődjei (20-30 db) egy pici zacsiban érkeztek hozzánk, mint „pattogatott kukorica vetőmag”. A szemeket elvetettük, néha-néha meglocsoltuk esővízzel kannából, de sajnos kevés vizet kaptak, eső is alig esett. Mi mégsem adtuk fel! Jobban szeretünk saját tapasztalatainkra hagyatkozni, mint a ma divatos összeesküvés elméletekre…

Lássuk, kipattogott-e a pattogatott kukorica vetőmag!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .