Hagymát hagymával: vöröshagyma ültetés

Dughagyma ültetés

A hagyma minden létező formáját imádjuk, mondhatni mi vagyunk a hagyma Gombóc Artúrjai: szeretjük a kerek hagymát, a hosszúkás hagymát, a friss hagymát, a zöldhagymát, a vöröshagymát, a lilahagymát, a metélőhagymát, a medvehagymát és főleg a fokhagymát!

Idén lestük, hogy mikor jelenik meg a zöldségesnél a dughagyma és sasként csaptunk le rá. Sajnos mindenre nem került még sor, de ültettünk is belőlük a kertbe, mert tavaly is nagyon jó volt, hogy mindig volt hagyma a pörkölthöz, vagy épp a zsíros deszkához! 😀

A videóban az látható, amint az alig fél kg dughagymát 3 ágyásba elültetjük. A túloldalra került a 330g lila dughagyma két ágyásba, és ami a videóból kimaradt, a 104 g összeaszott fokhagymákat is bedugtuk a földbe, hátha még megmenthető közülük egy-két darab.

A vörös és a lilahagymák azóta szépen kibújtak, közel 10 cm zöldjük magasodik már az ég felé, az aszott fokhagyma sajnos valószínűleg csak tápként szolgált a földnek, mert nem ad semmi életjelet.

A rendes, ültethető fokhagymáink tavaly elég kicsikékre nőttek, mivel kút híján az esővizünk véges, de próbálkozunk tovább! Ha kell, stratégiát váltunk a víz felhasználást illetően, vagy máshová ültetünk – próbálkozunk, tanulunk, tapasztalunk és közben jól érezzük magunkat!

Reméljük, te is! 🙂

Hagymát hagymával: vöröshagyma ültetés

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .