Házi kovászos kenyér saját kovászból

Kovács egy varázs-összetevő, amit régen a nénik kenyérbe raktak. A régi, jó kenyér aztán úgy megnőtt tőle, hogy a családoknak nem volt gondja az élelemre! Egy kis szalonna, egy kis hagyma és egy jó nagy karéj kenyérrel órákra jól laktak az emberek.

Csakhogy a kovásznak idő kell, ami ma már aligha akad. Így történt, hogy a rohanó világ kitalálta magának az élesztőt a kovász helyett. Az élesztő sokkal gyorsabban végzi a dolgát, de sajnos nem olyan alapos, mint a #kovász. (Több internetes forrás a gluténérzékenyeknek is felhívja a figyelmét a kovásszal készült kenyérre.)

Sajnos a bolti kovászos #kenyér jellemzően ugyanúgy élesztőt tartalmaz, ezért nem vagy vele beljebb. Ezért érdemes magadnak sütni, mert így finom és ropogós a kenyér, mint régen! Az igazi házi kovász mindössze lisztből és vízből készül. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .