„Holnaptól a hagymát is hagymával esszük”

Kifőztük, hogyan tudnánk Kabos Gyula híres „Holnaptól a hagymát is hagymával eszem” kijelentését azok számára is szimpatikussá tenni, akik egyébként nem szeretik a hagymát. A sült #hagyma egy teljesen más ízvilág, mint a sokszor erős, könnyfakasztó nyers hagyma. De a sokak szerint „büdös” hagyma nem csak azok számára kedvez, akik szeretik az ízét! Ha igazak a leírások, a hagymának baktériumölő hatása van!

Ha ettél már amerikai Hot-Dogot sült hagymával, akkor ismered a sült hagyma ízét. Ennek a kencének szinte ugyanolyan íze van. Bár ez kevésbé tapad a gyomorfalhoz, mint egyes zsiradékok, azért ezt sem jó olyan vastagon kenni, mint például egy vajkrémet. Kóstoltuk már a bolti sült hagyma ízű vajkrémet is, annak is ilyen íze van, de sokkal kevésbé intenzív.

Ha pedig megunod a kencét, az előre lesütött hagymával a hagymás tojás is pillanatok alatt elkészíthető, vagy a rutinosaknak zsiradék helyett kenyérbe, pogácsába is tök jól felhasználható! Ugyanúgy, ahogy a tejfölből, a kókuszzsírból is lehet kotyvasztani, a kombináció-lehetőségek kifogyhatatlanok! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .