Hydra hajóval: ilyen volt a hajó

Még most sem hisszük el, hogy egyikünk legnagyobb álma Tolóból elérhetővé vált a számunkra. Hydra szigetről már sokat olvastunk és régóta szerettünk volna eljutni ide, de közvetlenül ide nem visz utazási iroda, csak Tolóba. Innen 2 órás hajóút volt álmaink szigete: Hydra.

A hajóút kellemesen telt: derűs időnk volt, viszont meglepően kevés volt a sirály. Korábbi hajóútjaink alatt megtanultuk, hogy a hajó legfelső szintjén tartózkodni csak nagyon óvatosan szabad a következők miatt: a menetszél a tenger felett kellemessé teszi a levegőt, miközben fürdőruhában, vagy fedetlen vállakkal az ember észrevétlenül le tud égni, méghozzá nagyon csúnyán!

A hajó gyomrában ugyanakkor émelygéssel kell szembnéznie az arra érzékenyeknek, ezért nem érdemes teli hassal hajókázni, ahogy az alkohol fogyasztást sem ekkorra érdemes időzíteni. A hajó a reggeli órákban indult, így csak egy sajttal töltött pitét tudtunk magunkhoz venni, ezt a hajón fogyasztottuk el, de a hajón is van büfé!

A hajóút 3 óra, ezért még az sem jelent görög drámát, ha netán kimarad a reggeli a sietségben, hisz Hydra kikötője éttermekben és üzletekben gazdag helyszín! Mi azt javasoljuk, hogy legyen egy hideg ásványvíz nálunk a kikötőváros felderítésének kezdetekor, mert nagyon erősen tűz a nap a szigeten!

A hajón magyarul nem volt idegenvezetés, csak angolul, de Tolo tündéri idegenvezetője, Rita a kezünkbe nyomott egy magyar nyelvű leírást a szigetről, nem mondott el többet a hajós hangosbemondó sem, így nem éreztük hiányát az idegenvezetésnek.

A hajóról leszállva tehát szabadprogram vár, az egyetlen fontos dolog, amire figyelni kell, hogy mikorra kell visszaérkezni a hajóhoz. Ezt leszálláskor a hajó „kijáratánál” egy nagy óra jelzi majd, amit a személyzet tart a kezében. Ez az időpont az időjárási viszonyok miatt nem mindig azonos, ezért ne felejtsd el megnézni!

…és kilépünk álmaink szigetére! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .