Tolo vlog: néhány szó Tolóról

Toloról kb. 15 perc sétával elérhető ez a csodálatos épület, a Kyriaki. A kék kupolás, görög ortodox templomból gyönyörű kilátás nyílik Tolóra, sötétedés után pedig Tolo lámpafényei versengenek a csillagos égbolttal szépségével. A nyertes végül az éjszaka kivilágított Koronisi, a Tolo partjával szemközti, pici sziget, ahová a bátrabbak úszva eljuthatnak.

A templomhoz meglepően hamar felértünk, pedig nagyon messzinek tűnt a hegycsúcs, ahol épült. Csupán néhány kanyar és a rövid, de meredek aszfaltút máris a templom oldalában végződött. Több órát eltöltöttünk itt kettesben a város felett, ilyenkor mindig rádöbben az ember, hogy annyi szép hely van a világon… =)

Az elhangzottakhoz: Tolo partszakaszán az említett 8 euróson túl van ingyenes napágy/napernyős rész, de ezek általában tavernákhoz tartozó szolgáltatások, vagyis fogyasztani kell valamit ahhoz, hogy az ember ott strandolhasson. Mi nem szeretjük a zsúfolt napernyős helyeket, a homokos parton, törölközőre fekve szeretünk strandolni, ezért ki se próbáltuk az efféle lehetőségeket, ahogyan a 8 eurósat sem. Ehelyett olyan partot kerestünk, ahol a lehető legkevesebben voltak…

Ha Tolóban nyaralsz, a Kyriaki templom mindenképp megér egy sétát, hisz közel van és végre egy igazi görög templom, ami pont olyan, mint a régi képeslapokon! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .