Így spórolunk mi: hideg étkezés bolti bevásárlás nélkül

Kb. egy hete már, hogy nem mentünk boltba. Most volt bőven liszt itthon, ezért a #házikenyér sütésével oldottuk meg az étkezést. Ilyenkor az ember nem csak spórol, de továbbfejleszti a házi kenyér sütésének technikáját. Korábban az ősi módszerekkel próbálkoztunk: kézzel dagasztottuk a kenyeret, ahogy régen az asszonyok.

Később beszereztünk egy kézi mixert, ezzel sokkal könnyebb a tészta dagasztás, tökéletes lesz vele a kenyértészta. Egy kis őzgerinc formában sütjük ki az alig fél kilós kenyeret, ami kettőnknek egy napra elég, vagyis ezt naponta meg kell csinálni ahhoz, hogy ne kelljen a boltba menni. Amíg van itthon liszt, ez a B terv, de ha az embernek lenne ideje, sokkal inkább a bolti kenyér lenne a B terv, mintsem fordítva…

A kenyérhez felvágottat és sajt szoktunk enni, de mivel egyre ehetetlenebbek ezek az élelmiszerek és mert ritkán jutunk el a „nagy boltba”, ezért időközönként hanyagoljuk őket. A tejfölt viszont imádjuk fokhagymával is, kaporral is, de a leginkább olívaolajjal. Most narancsos olívaolajat kevertünk a tejfölbe és azt ettük a házi kenyérhez, a kertből származó sárga paradicsommal.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .