Így spórolunk mi: jegeskávé vs frappé (varázskávéfőző nélkül)

A kávénak a borhoz hasonlóan kultúrája van. Ahány ország, annyi féleképpen készítik el a különböző kávéitalt. Az egyszerű eszpresszó #kávé után már az olaszosan tejes „Cafe latte” és számos más kávéital kapható a különböző országok különböző vendéglátóhelyein. Sok múlik a pörkölésen, a kávéfajtán, a kávéfőzőn, a főzés idején, a hozzáadott tejen is, de még az ízesítésen is.

A kávékapszulák korában már könnyű ízletes kávéhoz jutni, de a jegeskávét olcsóbban is el lehet készíteni! A turizmusból és vendéglátásból élő görögök például frappét készítenek, aminél aligha van élénkítőbb hatású frissítő a tengerpartjaikon. A görög frappéhoz mindössze másfél kanál intant kávé kell, a többi a szokásos. A legegyszerűbb hazai jeges kávé pedig fagyival készül és az ízlésedek megfelelő ízesítéssel.

A mi kedvencünk a kókuszos kávé, de a drága ínyenckávékat csak ritkán fogyasztjuk. Egyrészt nincs szükség egy újabb masinára, ami porfogó. Másrészt nincs szükségünk egy újabb termékre (kávékapszula), amit hónapról-hónapra venni kell, mert kifogy. Harmadrészt szeretnénk megtartani a kávézóban történő kávézás élményét. Ha ugyanazt a kávét nyújtaná egy kávézó, mint amit otthon iszunk, akkor mi értelme?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .