Ilyen-olyan borsó vetés március végén

Szeretjük a zöldborsót! A cukorborsót még nem tudjuk, hogy szeretjük-e, de hamarosan ki fog derülni. A zöldborsót idén harmadszor vetjük, eddigi minden alkalommal sikerült zöldborsót „gyártani”, csak egyszer nem, amikor nagy szárazság volt.

A zöldborsófőzeléket és a rizibizit is szeretjük, de köret a zsenge zöldborsó magában is nagyon finom! A borsó egyike azoknak a növényeknek, amikkel eddig nem gyűlt meg a bajunk, csak a kikötése mindig olyan össze-vissza…

Na persze a szomszéd borsója mindig zöldebb ugye, nekik sokkal több borsó jön össze, még fagyasztani is szoktak. Nekünk ennyi borsó még sosem volt. Azt a tanácsot kaptuk, hogy kötözés helyett elég, ha időközönként áthajtjuk a növényt a túloldalára.

Alig várjuk, hogy szüretelhessük a zsenge borsót, de az ilyesmit nagyon nehéz megállni, hogy az ember félretegye ahelyett, hogy felfalná! Pesten közel nem szerettünk így enni, mint itt, valahogy a természet színei, a friss levegő teljesen magával ragadnak…

Nemsokára végre kint lehet reggelizni, ami szintén fontos része a mindennapjainknak, hiszen a friss zöldségek, a tükörtojás, a narancslé és a reggeli kávé mind-mind jobban esik a teraszon tavasszal és nyáron, mint a négy fal között.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .