Jajmosás és hajveszékelés (Hajmosás lavórban 2.0)

Húsz évvel ezelőtt, amikor Gazdagrétről, a panellakásból a kilencedik kerületbe költöztünk (akkor még szülőkkel), az első dolgunk az volt, hogy az új lakásban az ülőkád helyett megcsináltassuk a fürdőszobát. Ha akkor valaki azt mondja nekem, hogy húsz év múlva lavórban fogom mosni a hajam, valószínűleg körberöhögöm.

Ma saját döntésünkből eredően lavórban mossuk a hajunkat. Bár ez nehezebb, mint beállni egy zuhanyfülkébe, mégsem olyan borzasztó dolog, mint ahogy az a köztudatban él. Szeretnénk mi is komfortos fürdőszobát, de amíg ez nincs, addig nem esünk kétségbe és „abból főzünk, ami van” – ahogy a mondás tartja.

Ahogy mindennek van előnye és hátránya is, a lavórban történő hajmosásnak is vannak előnyei. Pillanatok alatt végzel és nem fogy sok víz sem. A majdani fürdőszoba gondolata pedig motivál minket annyira, hogy ez sem jelenthet problémát a közös céljaink megvalósításáért. Életünk mindvégig döntések sorából áll és a cél érdekében néha áldozatokat kell hozni! =)

U. I. : Csak azért nem „Zero Waste hajmosás” lett a cím, mert azt inkább meghagyjuk azoknak, akik „Zero Waste samponnal”, „Zero Waste lavórban”, „Zero Waste vízmennyiséggel” , „Zero Waste fürdőszobában” teszik ugyanezt. 😉

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .