Kert vlog: birsalmafa, sárgabarackfa, komposztáló, szárazság

A birsalmafa idén először borult ennyire virágba. Fiatalka volt még, most vált érett nővé, ezért meg akartuk mutatni. Régóta meg akarjuk próbálni a körtesajt, vagy a birsalmasajt készítést, idén hátha végre eljutunk odáig. De most önmagában a fa is olyan szép, legyen hát megörökítve!

A sárgabarackfáról majd külön is készítünk egy felvételt, mert így nem volt látható. Ott bújik meg a birsalmafa mögött, már mindkettőnket elhagyott a növésben. Levelei egészségesek, de virágot még nem hozott.

Pár napja aktívan tettünk-vettünk a háttérben, végre kitakarítottuk a komposztálót és a teljes területet, ahol eddig volt. A komposztáló átkerült a sarokba, a helyére pedig ültetni fogunk valamit, valószínűleg paradicsomot.

Sajnos a szárazság most már közel fél éve tart. Tavaly mindössze egyszer esett hó a télen, idén még semmi számottevő eső nem volt. Az elmúlt hetekben összesen két alkalomra emlékszünk, amikor volt egy-egy zápor, de a föld úgy elszívta mind egy cseppjét, hogy már aznap, rövid időn belül nyoma sem volt a csapadéknak.

Továbbra is várjuk a zesőt!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .